Нам 20 років!
Прості речі рятують життя!
У нашій статті Ви знайдете відповіді на питання-що це за продукт, яка його калорійність, з чого він проводиться і на скільки він корисний для організму.

У більшості національних традицій харчування солодка їжа сприймаються як позитивне підкріплення. Так, солодощі дають дітям в якості заохочення, солодкі страви — неодмінні супутники знакових сімейних подій, торжеств і свят. У дуже ранньому віці в психіці людини відбувається асоціативне закріплення солодкого смаку і радості . І в подальшому ця асоціація лягає в основу феномена «заїдання стресу», коли з такими випробовуються почуттями як тривога, сум, гнів нам допомагають впоратися солодощі (цукор, мед, кондитерські вироби).
Як компроміс, коли звичка до солодкого вже міцно закріплена і відмовити собі неможливо, на етапі корекції раціону в бік зниження в ньому частки рафінованих вуглеводів має сенс використання замінників цукру .
Здоровий спосіб життя зараз на піку популярності — всі говорять про корисні продукти і намагаються зменшити в своєму раціоні кількість страв, які не приносять користь організму. Саме тому все частіше в рецептах в якості підсолоджувача зустрічається З орбіт (сорбітол) .
Що таке Сорбіт?
Сорбіт — це замінник цукру , має 100% натуральне походження, який широко застосовується як в харчовій промисловості, так і в медицині. Підсолоджувач в природному кількості міститься в ягодах і фруктах, наприклад, грушах, яблуках, персиках і абрикосах. Високо зміст сорбіту в ягодах червоної горобини, якій він зобов’язаний своєю назвою. Також речовина виробляється тілом людини в процесі метаболізму. Сорбіт маркується на упаковках як харчова добавка Е420. У промислових цілях його виробляють з кукурудзяного крохмалю.
Властивості сорбіту
Сорбіт має низький глікемічний індекс, що дозволяє використовувати речовину як підсолоджувач в продуктах харчування для діабетиків. У цій сфері сорбіт застосовують з 30-х років минулого століття і по сьогоднішній день . Особливо популярно використання сорбіту в кондитерських виробах.
За хімічною структурою сорбіт відноситься до багатоатомним спиртів. Кристали сорбіту білі, тверді, добре розчинні у воді, за розміром трохи крупніше цукру. Речовина має гарний солодким смаком. За ступенем солодощі сорбіт поступається цукру на 45%. Як і всі подібні спирти, цей цукрозамінник створює легке відчуття прохолоди в роті.
Застосування сорбіту
Сорбіт активно використовується для виробництва харчових продуктів загального призначення, дієтичних продуктів, лікарських препаратів і засобів гігієни, а саме:
- при виробництві дієтичних продуктів, товарів для діабетиків;
- в харчовій промисловості для поліпшення смаку, виду і якості продуктів харчування;
- як допоміжна речовина при виготовленні лікарських засобів (для додання структури): вітамінів, сиропів від кашлю, кремів і мазей, проносних засобів;
- в косметології для виробництва шампунів, гелів для душу, декоративної косметики;
- в медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, як проносний і жовчогінний засіб, для очищення печінки і жовчовивідних шляхів;
- на виробництві та в побуті при консервації продуктів на зиму;
- в товарах для догляду за порожниною рота (жувальні гумки, льодяники і зубних пастах),
Продукти з сорбитом позиціонуються як дієтичні, низькокалорійні. Вони призначені для діабетиків і людей, які хочуть обмежити споживання цукру. Продукти на вигляд не відрізняються від аналогічних з цукром, але мають більш приємний вигляд і колір. Крім того, сорбіт покращує і підсилює смак. Сорбіт стійкий до термічної обробки, що дозволяє використовувати його в приготуванні гарячих страв і напоїв.
Користь сорбіту
З кожним роком збільшується попит на продукти з низьким глікемічним індексом і зниженим вмістом калорій. Експерти стверджують, що сорбіт нетоксичний, має багато переваг і універсальністю:
- низький глікемічний індекс — всього 9 одиниць
- менше кількість калорій в порівнянні з цукром- на 40% менше , ніж у цукру.
- майже повністю засвоюється організмом (на 98%) і володіє високою поживністю;
- нормалізує мікрофлору кишечника;
- не є вуглеводом і може використовуватися при низьковуглеводній дієті;
- вживання сорбіту економить витрачання вітамінів групи В, які грають важливу роль у функціонуванні організму;
- покращує травлення, підсилює вироблення шлункового соку;
- не є живильним середовищем для бактерій ротової порожнини, покращує загальний стан зубів і ясен;
- засоби по догляду за шкірою з сорбітом в складі усувають свербіж, сухість, лущення, вирівнюють колір;
- застосовується при алкогольної інтоксикації, шокових станах;
- ізотонічний розчин сорбіту використовують при зневодненні для поповнення організму рідиною;
- покращує смак, колір і текстуру продуктів, здатний утримувати вологу і збільшувати термін зберігання;
Виходячи з написаного вище, можна сказати, що шкода чи користь сорбитола залежать від того, в якій кількості він присутній в раціоні людини. Потрібно пам’ятати, що добова норма Сорбіту становить не більше 30-40 г. Вживання сорбіту в більшій кількості, може викликати послаблюючий ефект. Якщо дотримуватися норму, все буде в повному порядку!
Чому Сорбіт Исток-Плюс?
Все просто. Цукрозамінники повинні відповідати наступним вимогам:
- Приємний солодкий смак і відсутність небажаного присмаку.
- Нешкідливість для організму людини.
- Відсутність впливу на вуглеводний обмін.
- Хороша розчинність в воді (швидке і повне розчинення).
- Стійкість до кулінарній обробці (температурі).
Всім цим вимогам відповідає Сорбіт Исток-Плюс , який виготовляється з високоякісної сировини компанії Cargill , завод по виробництву якого знаходиться в місті Крефельд , Німеччина і існує вже понад 60 років! Має сертифікати ISO і НАССР.
А тому, якість сорбіту Исток-Плюс не викликає сумнівів!
При цьому Сорбіт Исток-Плюс 250г і 500г абсолютно доступний за ціною .
Живіть солодко з сорбіту Исток-Плюс!

