
Мурашина кислота

Камфора
Калію хлорид
Країна виробник: Чехія
Фасування: 25кг, 500г
Готов до відправки
Характеристика:
Собою Калію хлорид являє кристалічний порошок білого кольору або безбарвні кристали. Речовина на смак солоне, не має запаху, у воді добре розчинні (1: 3), в спирті нерастворимо. Субстанцію відносять до засобів, які регулюють кислотно-лужний баланс і заповнюють недолік в організмі калію. Калію хлорид регулює синтез білка, внутрішньоклітинний осмотичний тиск, проведення нервових імпульсів, транспорт амінокислот, скорочення скелетних м’язів і здатний активувати багато цитоплазматичні ферменти. Іони калію знижують скоротливу активність, сприяють урежению частоти скорочень серця, зменшують збудливість, провідність і автоматизм міокарда. У невеликих дозах Калію хлорид розширює коронарні судини, а в великих навпаки — звужує. Калій підвищує збудження симпатичного відділу ЦНС і надає помірні діуретичні дії. При збільшенні рівня калію знижується ризик розвитку на серце токсичних дій серцевихглікозидів.
Застосування в фармацевтиці:
Показаннями до застосування калію хлориду є: гіпокаліємія (в т.ч. на тлі тривалої блювоти або діареї, цукрового діабету, терапії з використанням гіпотензивних засобів, деякими глюкокортикоїдами і діуретиками), профілактика аритмії хворих з гострими формами інфаркту міокарда, профілактика і лікування дигиталисной інтоксикації , гіпокаліємічний форма пароксизмальної міоплегії.
Калію хлорид випускається в формі інфузійного розчину 4% і 7,5%.
Застосування в інших галузях:
Технічний Калію хлорид в основному використовується в сільському господарстві в якості мінерального добрива і є найпоширенішою формою калійних добрив, придатної практично для всіх основних сільськогосподарських культур — зернових, овочевих, кормових та плодово-ягідних.
Серед переваг калію хлористого вважається висока концентрація поживних речовин і легка засвоюваність його рослинами.
Деяка частина калію хлориду застосовується в інших галузях промисловості: шкіряної, лакофарбової, парфумерної, скляної та інших після переробки його в бертолетову сіль, їдкий калій, вуглекислий калій і інші сполуки.